Sander Peltenburg spreker eten van insecten

Kreketier

Sander Peltenburg

Sander is samen met George Co-founder van de Krekerij en Burgs Foods B.V. Na een TEDx Evenement waar Arnold van het Huis vertelde over de voordelen van het eten van insecten was hij geïnteresseerd. Als iets zo veel voordelen heeft waarom eten we het dan niet? 

handtekening sander spreker insecten eten

Spreker op evenementen

Het antwoord kwam echter snel en de rest is geschiedenis. Een hele Sprinkhaan verwerkt als een oud stuk touw gaat niet voor een revolutie zorgen. Sindsdien heeft hij honderden malen op zeepkistjes, podia, trappen en verhogingen gestaan om het verhaal van de Krekerij letterlijk en figuurlijk onder aandacht te brengen. Dat kan ook op jouw evenement als spreker over eten van insecten of ondernemerschap!

Ondernemen en eten van insecten

Sander is afgestudeerd aan de technische Universiteit Delft met de master Construction, Management en engineering. Gedurende zijn studie was hij al sterk geïnteresseerd in innovatie en ondernemerschap. Zo heeft hij het Master Label van Climate-KIC behaald en heeft een jaar het bestuur gedaan van YES!Delft Students. Een jaar lang dicht op het ondernemerschap smaakte naar meer en hij heeft als een van de oprichters geholpen met het opzetten van Dutch Students for Entrepreneurship. Daarnaast heeft hij een half jaar stage gelopen op het Nederlandse Consulaat in New York en zich ingezet in verschillende organisaties als vrijwilliger.

Nu richt Sander zich vooral op de operatie, verkoop en visie van de Krekerij en is een vaak uitgenodigde spreker over eten van insecten of ondernemerschap op evenementen. Over de jaren is er veel gebeurt en zijn er veel stappen gezet met producten van Krekels en Sprinkhanen. Insecten Burgers, insecten gehaktballen, pulled Sprinhaan en verscheiden andere fantastisch lekkere items. De stip op de horizon blijft alleen staan; in 2030 eet iedereen in Europa minimaal één maal per week krekel of sprinkhaan! 

Werk jij aan onze missie? Neem dan contact op want de Krekerij dat ben jij!