Sticky Krekel shiitake

Een Sticky shiitake met krekelburger ‘’tempeh’’ en rijstnoedels. Een heerlijke Krekelvariant op een oosterse klassieker.

Met verschillende gerechten maken wij onze insecten burgers veelzijdig in gebruik. Wil jij gelijk thuis dit gerecht uitproberen? Bestel dan via de shop!

ingredienten

Voor 4 personen

Extra

Om het gerecht helemaal compleet te maken!

01.

Snijd de paddenstoelen, rode ui en paksoi. Leg deze apart. Snijd vervolgens de Krekelburgers in repen van ongeveer 1 cm dik.

02.

Verwarm een pan met wat olie. Bak de Krekelburger ‘’tempeh’’ reepjes aan beide kanten bruin. Leg deze apart op een bord met wat keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken.

03.

Bak vervolgens de ui in dezelfde olie als de ‘’tempeh’’, totdat ze glazig zijn. 

Voeg daarna de paddenstoelen toe en ½ deel van de paksoi. 

Bak dit vervolgens voor 5 minuten, totdat de groenten gaar zijn.

04.

Voor de rijst noedels, zet een pan op met warm water. Als het water kookt, voeg de noedels toe, ze zijn in 3 minuten gaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan met de deksel erop, zodat ze nog goed warm blijven.

05.

Nu is het tijd om van de groenten een sticky shiitake saus te maken!

Voeg de sojasaus, ketjap en sambal toe. Mocht je niet van pittig houden, haal je de sambal weg uit de saus. Roer dit goed om. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe. Laat dit op een laag vuurtje sudderen, totdat de suiker is opgelost in de sojasaus en ketjap, door de warmte.

06.

Voeg vervolgens de gebakken tempeh stukjes toe, om ze weer op te warmen en ze de saus op te laten nemen. Daarna voeg je de andere helft van de rauwe paksoi toe, dit zorgt voor een lekkere bite. 

Als de paksoi beetgaar is, zet het vuur uit.

07.

Leg de noedels op een bord en voeg de sticky shiitake toe. 

Voor de finishing touch, voeg sesamzaadjes en gesneden bosui als laatste toe.

Genieten maar!

finishede krekel shiitake