recepten Sprinkhaan eten

ingredienten

Voor 2 personen

01.

Kook de bulgur in 2x de hoeveelheid water met een scheutje olijfolie en een snuf zout. Als het gaar is en al het water is opgenomen voeg dan wat citroensap/concentraat erbij en nog wat olijfolie.

02.

Snijd de aubergine in duimgrote stukken, zout deze in en leg ze aan de kant voor ca. 30 min. Spoel ze daarna af en druk ze uit (met keukenpapier/in vergiet).

03.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

04.

 Vet de aubergine, champignons en paprika (in repen gesneden) in met olie en verspreid over een bakplaat. Voeg wat zout en peper, paprikapoeder en komijnpoeder toe en snijd een ui in 8 parten. Voeg dit allemaal bij elkaar toe en zet dit in de oven voor ca. 35 minuten.

05.

Bak de sprinkhaanballetjes in een hete pan met olie

06.

Snijd de peultjes in reepjes en maak de spinazie aan met olijfolie.

07.

Pak een bowl of een kom en voeg alles bij elkaar in de volgende volgorde; spinazie, bulgur, peultjes, groenten, balletjes. afmaken met hummus en dressing van yoghurt, olie, citroensap, gerookte paprika poeder en als laatste geroosterde sesamzaadjes.