fbpx
De Klassieke krekelburger

01.

ingredienten

Voor 2 personen

02.

Verhit olie in een pan. Snipper de knoflook, de rode peper en 1/4 ui fijn en bak op laag vuur voor 5 min. Maak de avocado schoon en doe het vlees in een bakje met de inhoud van de pan, citroenrasp + sap en zout naar smaak.

03.

Prak dit tot een grove guacamole. Snijd de rest van de ui in ringen en bak ze in de pan op laag vuur tot ze karamelliseren, zacht zijn en zoet smaken. Laat ze uitlekken. Bak de tomatenringen eventueel kort in de pan. Verhit nieuwe olie in de pan of op een grill en bak de burgers aan beide zijden 5-6 minuten bruin en krokant.

04.

Snijd de brioche buns open en grill de buns kort op het snijvlak. Maak de broodjes vervolgens op in deze volgorde: wat guacamole. gefrituurde uitjes, botersla, burger, tomaat, gebakken ui en de rest van de guacamole.