Italiaanse salade met sprinkhaan-gehaktballetjes

Ook de Italianen houden van onze sprinkhanen! Probeer dit recept: genieten gegarandeerd. Buon appetito!

Sprinkhaan gehaktballetjes zijn erg veelzijdig in gebruik, zoals in deze overheerlijke Italiaanse salade! Wil jij gelijk thuis dit gerecht uitproberen? Bestel dan via de shop!

ingredienten

Voor 2 personen

01.

Snijd het oude brood in grove stukken, meng het met wat olijfolie en zout en bak ze op 180°C voor 5 minuten of tot ze goudbruin en krokant zijn.

02.

Was de sla en trek de bladeren los.

03.

Snijd de tomaatjes door de helft, de ui in dunne ringen en de komkommer in dunne plakken.

04.

Bak de sprinkhaan-gehaktballetjes volgens de gebruiksaanwijzing en houd ze nog even warm.

05.

Maak ondertussen de dressing door de olijfolie met het citroensap te mengen en wat zout toe te voegen.

06.

Maak nu de borden op. Maak de sla aan met de dressing en leg deze in de borden. Voeg de gesneden groenten toe samen met de ansjovis en kappertjes. Leg de warme sprinkhaan-gehaktballetjes in het midden en verdeel de versgebakken croutons over de salade.

Eet smakelijk!