fbpx
De Hopsalon

01.

ingredienten

Voor 2 personen

02.

Frituur de friet of verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Frituur of bak de frietjes totdat ze goudbruin gekleurd zijn. Verhit ondertussen een koekenpan en bak de Pulled sprinkhaan of Sworma in 5/6 minuten gaar.

03.

Schep de friet in een aluminiumbakje (of op een bord) en schep de Pulled sprinkhaan of Sworma erop. Verdeel de kaas over de Pulled sprinkhaan of Sworma en zet dit voor ca. 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Verwijder ondertussen de zaadlijst van de komkommer en snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes.

04.

Voeg deze bij elkaar toe, voeg de chili eraan toe en een scheutje witte wijn azijn. Mix dit totdat alles goed vermengd is. Snijd de rode ui en bak deze in een nieuwe koekenpan met een beetje boter totdat het karamelliseert. Snijd de tomaat in kleine blokjes en voeg dit toe aan de ijsbergsla. Ook de zoetzure komkommer kan hieraan toegevoegd worden.

05.

Haal de Hopsalon uit de oven en verdeel de ijsbergsla (gemixt met de andere ingrediƫnten) over de Hopsalon. Ook de gekaramelliseerde uitjes kunnen hieraan toegevoegd worden. Besprenkel tot slot met knoflooksaus en/ of sriracha saus.