Bietenrisotto met krekel-gehaktballetjes

Deze overheerlijke, roodkleurige bietenrisotto is een prachtplaatje. En ook nog eens heel erg lekker!

Wil jij gelijk thuis dit gerecht uitproberen? Bestel dan via de shop!

ingredienten

Voor 2 personen

01.

Begin met de risotto. Snijd de ui klein en fruit deze in een koekenpan tot ze glazig zijn. Voeg de rijst toe, fruit het 1 minuut mee en blus het af met de witte wijn en de helft van het bietensap.

02.

Wanneer de wijn en het bietensap gedeeltelijk zijn ingekookt, voeg dan een flinke lepel bouillon eraan toe en kook de rijst gaat. Voeg een nieuwe lepel toe wanneer de rijst wat droger wordt in de pan. Herhaal tot de rijst bijna gaar is.

03.

Bak de krekel-gehaktballetjes volgens de gebruiksaanwijzing in een beetje olie.

04.

Maak nu de risotto af. Voeg het laatste deel van het bietensap toe samen met de koude boter. Breng op smaak met citroenschil en -sap, zout en peper.

05.

Verdeel de risotto over de borden en leg de rucola en de geitenkaas erop. Leg als laatste de krekel-gehaktballetjes erop.

Eet smakelijk!