Pieter Bos

Kreketier

Pieter Bos

Bij De Krekerij is Pieter verantwoordelijk voor de productie. Als hij niet krekel burgers of insecten gehaktballen aan het maken is, vind hij het tof om nieuwe producten bedenken en te maken van insecten. Die producten liggen straks op jouw bord en daarom doet Pieter dit uitermate zorgvuldig. Reken maar dat dat een feestmaal wordt! Schappelijke vent die Pieter.

Pieter heeft altijd een voorliefde gehad voor koken en eten. Maar met het eten van insecten kwam hij pas in aanraking door zijn studie. Voor zijn studie Food, Commerce and Technology ging hij stagelopen bij De Krekerij. Zijn stageopdracht bestond uit het ontwikkelen van een nieuwe insecten product.

Hij vond het in zijn stageperiode heel leuk om zijn gemaakte producten te laten proeven op verschillende beurzen en events. Met als hoogtepunt vier dagen langs brommers kieken op de Zwarte Cross. Hij schroomt ook niet om het verhaal te vertellen voor de camera. Nadat hij zijn studie succesvol had afgerond, bleef hij werkzaam bij De Krekerij en dat heeft verschillende nieuwe producten opgeleverd die het eten van insecten van Nederland op de kaart heeft gezet!