De Krekerij

Hopper Burger Crunchwrap

Misschien heb je de crunchwrap wel eens voorbij zien komen op je socials. Maar deze Hopper variant vast nog niet…

Echt comfort-food en ook heel geschikt als (late-night) snack! Simpele ingrediënten die bij iedereen in de smaak vallen.

Je moet wel even je koppie scherp houden, want het vouwen van de crunchwrap vereist opperste concentratie. Maar geen zorgen! You’ve got this!

 

ingredienten

Voor 16 balletjes

01.

Snij de uien in ringen. Snij de tomaten in plakjes. Bak eerst de hamburger in een koekenpan met wat olie. In dezelfde pan kun je de uien bakken tot ze een beetje gekarameliseerd zijn. 

02.

Smeer in het midden van de tortilla wat mayonaise en ketchup. Leg hier eerst de tomaten en daarna de hamburger op. Twee plakjes cheddarkaas op de hamburger. Daarop de ijsbergsla en als laatste de tortillachips.

03.

Snijd een rondje van één van de wraps en leg deze op de tortillachips. Nu vouw je de onderste, grote wrap er omheen naar binnen, totdat de wrap een hexagon vorm krijgt. Check de foto hierboven om te kijken hoe dat eruit moet zien!

04.

Nu heb je opperste concentratie nodig: pak de wrap stevig vast en leg hem met de gevouwen kant in een pan met olie. Bak even tot het bruin wordt en draai dan voorzichtig (!) om. Een grote spatel of een deksel kan handig zijn. Na het bakken blijft de wrap in vorm.

Eet smakelijk!