Het verhaal van de Krekerij

Eerste stappen

Het verhaal van de Krekerij begon bij Sander; hij kwam in aanraking met dieren zoals krekels als voedsel van de toekomst en was snel overtuigd. Het eten van insecten heeft veel milieuvoordelen ten opzichte van traditioneel vee. Daarbij worden insecten over de hele wereld gegeten, echter is dit “nog” niet zo normaal in het Westen. Na het eten van hele krekels zowel in Thailand als in Nederland was Sander er alleen nog niet van overtuigd dat hij bereid was om op die manier krekels in zijn dagelijkse dieet op te nemen.

George is fanatiek sporter en heeft daarom een grote behoefte aan proteïne met een goed voedingsprofiel dat zijn lichaam snel kan opnemen. Hij was echter op zoek naar een hoogwaardig milieuvriendelijk alternatief voor de producten die hij tot dan toe at.

George en Sander kennen elkaar al jaren en toen deze vraagstukken samen kwamen, ontstond het idee om met krekels aan de slag te gaan. Verschillende experimenten en verschillende soorten krekels later kwamen ze uit op het eerste product; een burger gemaakt van krekels, het eten van insecten kan beginnen! Met de kennis van nu zijn er verschillende producten op de markt die gemaakt zijn op basis van krekels. Wil jij deze producten nu bij jou thuis? Klik dan hier en kijk voor jouw mogelijkheden!

Al snel bleek dit aan te slaan. Het verwerken van de dieren in producten die mensen al kennen, verlaagt de drempel om het te proberen. Met heerlijke en voedzame producten zorgen ze er zo voor dat krekels in Europa onderdeel worden van het dagelijkse dieet!

Nu goed, straks beter!

De dieren die wij gebruiken, hebben al een hele lage impact, maar de potentie is nog groter. We kunnen ze namelijk voeden met reststromen afkomstig van plantaardige productie, wat eigenlijk wordt vernietigd! Neem broccoliblad, een bijproduct van de broccoliteelt dat nu wordt weggegooid. Dit blad zit bomvol vitaminen en mineralen, maar wij eten het niet. Krekels en sprinkhanen daarentegen eten het graag. Zo zijn er nog tal van andere voorbeelden die gebruikt kunnen worden voor/tijdens insectenteelt, waarmee de ecologische impact nog lager kan worden, vergeleken met plantaardige vleesvervangers.  Om hier verder op in te spelen, zijn we met onder andere de Hollandse Grashopper een samenwerking aangegaan. Lees meer over dit project en wat hierbij gebeurt op DeHollandseGrashopper

Onze voorouders aten al insecten en het grootste deel van de wereldbevolking eten vandaag de dag ook insecten. Echter zijn we deze traditie in het Westen verloren. Dat is zonde, omdat we er voedzame, verantwoorde en lekkere producten van kunnen maken. Wij zeggen dan dus ook; make crickets great again! Waar het verhaal van de Krekerij begon in 2018 schrijven we hier nu iedere dag aan verder.

Kijk hier naar onze producten en vind ook  gelijk de receptinspiraties.

Waarom deze dieren?

Wereldwijd is er een zoektocht naar nieuwe en duurzame eiwitbronnen, die een groeiende bevolking kunnen voeden zonder belasting van het milieu. Krekels en sprinkhanen bieden hiervoor de perfecte oplossing. Bij het kweken van deze dieren wordt maar heel weinig water, land en voer gebruikt. Hierdoor heeft het een lage impact op het milieu. Ook zitten ze van nature bomvol met vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Het is alles wat je lichaam nodig heeft, een echte superfood!

Wij hebben voor krekels en sprinkhanen gekozen, omdat deze dieren een eigen unieke nootachtige en hartige smaak hebben die wij graag gebruiken in onze producten. Doordat we ze verwerken op een speciale manier, creëren wij producten die lekker en toegankelijk zijn. Bijvoorbeeld onze Krekelburger, waarbij die unieke smaak van de krekel behouden is. Op deze manier willen we de perceptie van het eten van insecten veranderen en ze zo onderdeel laten worden van ons dagelijkse dieet.

Lekker voor jezelf én lekker voor de wereld

Uitdagend lekker

©2018 Grab ’em bij de cricket

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!