Nieuws

Wij geloven in een mooie wereld met een future proof voedselsysteem, waar lekker eten en gezondheid voor iedereen samenkomt.
Alle nieuws berichten

Anderen over de krekerij

De Krekerij Wordt geïnterviewd door Food& Agribusiness Update. Kijk hoe we een broodje pulled sprinkhaan maken.

De Krekerij is bij Unknown stories en we vertellen het verhaal hoe we zijn begonnen. Van idee naar krekels en sprinkhanen in je dagelijkse dieet!

De Krekerij bij Open Rotterdam. We maken een kapsalon van Sprinkhaan, de Hopsalon!

 

Nick en Sylvana van DumpertEten zijn bij De Krekerij langsgekomen om te zien hoe je het beste sprinkhanen en krekels kunt bereiden. Wie van de twee doet dit het beste? Bekijk de video hier boven!

  

Troubadour Edward Val zingt liedje over de heerlijke ‘ballen’ van De Krekerij. Ballen op basis van krekels en sprinkhanen. Smaakt een beetje nootachtig. Heerlijk!

 

De Krekerij bij Goedemorgen Nederland!

 

“4 companies that are putting insects on the menu”

 
 
  

Krekels… eten van de toekomst?
Machtelt Mostert schreef er een blog over!

 
 

Sander was te gast in de Patente Podcast. Hier kon hij een deel van zijn en het verhaal van de Krekerij doen!

 

Interesse in insecten neemt toe, lees hier meer over het eten van insecten vanuit Food Agri!

 
De Krekerij op de Horecava KREKELS EN SPRINKHANEN!
Culinaire krekels; de Krekerij maakt insectenburgers die wél lekker zijn!
Waarom is het eten van insecten nog steeds niet ingeburgerd in Nederland?
5x hier kun je insecten eten, als je durft
Culinaire Middag: alle ingrediënten voor sfeervolle wedstrijddag!
Aandacht voor eiwittransitie tijdens FoodValley Summit 2019.
DE KREKERIJ WINT DE COLUMBUS TROPHY!!
In Bluecity, de Rotterdamse speeltuin voor circulaire bedrijven en duurzame startups, spraken wij met Sander Peltenburg over zijn Krekerij: een jong bedrijf dat krekelvlees maakt voor de restaurants en cateraars.
De Krekerij is een startup foodservice die smakelijke producten maakt van krekels en sprinkhanen.
Diverse sprekers zoals Sander Peltenburg van insectenproducent De Krekerij. In de pauze smaken Sander’s Krekelburger en de Krekancini (een arancini balletje met krekels) echt fantastisch.
Cricket burgers and floating farms: is this Europe’s most forward thinking-city? the crickets adding an appetising, nutty flavour.
Erasmus centre of entrepreneurship heeft Sander Peltenburg en George Brandenburg geholpen door middel van coachen om De Krekelburger op de kaart te zetten.
Gezonde voedingsproducten op basis van krekels en sprinkhanen. De Krekerij is op zoek naar duurzame proteïne bronnen.
De Krekerij is The first start-up to join We Share!
Eet jij straks een krekelburger in de HvA-kantine? ‘Krekels bevatten meer proteïnen en minder vet dan rundvlees, terwijl de productie minder milieuvervuilend is.’
“Wereldwijd is men op zoek naar nieuwe en vooral ook duurzame bronnen van proteïne. Krekels en sprinkhanen zijn een perfect alternatief voor gewoon vlees”

‘De productie van deze alternatieve burger belast het milieu niet of nauwelijks. De insecten eten restafval afkomstig uit de land- en tuinbouw.’

“insecten zoals krekels en sprinkhanen zijn de beste proteïnebron voor het menselijk lichaam en burgers zijn momenteel een platform om allerlei nieuwe dingen te verkopen”.
“Vorig jaar hadden we de Krekerij op het festival staan en daar heb ik zo’n krekelburger geproefd. En ja: ik vond ‘m hartstikke lekker, absoluut!”
Food Festival met krekelburgers. Verder is er een groot aanbod aan biologische hapjes en drankjes, van smoothies en taco’s tot krekelburgers.
Peltenburg: “We zijn domweg in onze eigen keukens begonnen. De insecten bestelden we in Azie en toen zijn we gaan experimenteren aan de hand van recepten die we op internet vonden.”
Insecten zijn voedzaam en gezond en zitten vol met eiwitten, mineralen, vitamines en vetten. Daarnaast kunnen ze duurzamer gekweekt worden dan de meeste bekende vleessoorten.

Lekker, gezond en goed voor het milieu: de krekelburger. Rijk aan voedingswaarden, perfect voor een gebalanceerd sportdieet en goed voor het milieu: de krekelburger.

Video: Snackrevolutie: de krekelburger. Twee studentondernemers uit Rotterdam timmeren aan de weg met de krekelburger.

Horecabeurs promoot hergebruik: “Voedsel mag nooit afval worden”

 
 
  
George Brandenburg en Sander Peltenburg hebben een bijzonder product bedacht: de krekelburger. De student-ondernemers werden onlangs al uitgeroepen tot student-ondernemers van 2018.
Food Festival met krekelburgers. Verder is er een groot aanbod aan biologische hapjes en drankjes, van smoothies en taco’s tot krekelburgers.
De productie van insecten in voedsel verbruikt 95 procent minder water en stoot 99 procent minder methaan uit dan rundvlees”, zegt Peltenburg.

Sander Peltenburg vertelt in een uitzending van Rijnmond Vandaag over De Krekerij en waarom we sprinkhanen zouden moeten eten met ze allen. Vanaf 11:14 is Sander aan het woord.

 
 
  

Een sprinkhaanburger, pulled sprinkhaanvlees, een krekelburger. Nog niet zo lang geleden waren dat producten die in een science fictionfilm voorkwamen, maar die nog verre toekomstmuziek leken voor een plekje op je bord.

Jasmijn de Vries van De Krekerij introduceert haar nieuwste hapje op de markt. Het eten van insecten is een goed alternatief voor vleesconsumptie “Je moet het gewoon proeven, dan ben je overtuigd.”