Future Goods week en Little Hoppers

Little Hoppers tijdens de Future Goods week

In de zomer van 2020 was er bij supermarktketen Lidl de ‘Future Goods’ week. Tijdens de themaweek Future Goods, liggen een week lang innovatieve en duurzame producten van verschillende ondernemingen in de winkels van Lidl. Ook startup De Krekerij kreeg hier de kans voor. In juni en juli 2020 waren namelijk The Little Hoppers verkrijgbaar in 428 Lidl supermarkten door heel Nederland. 

Wat is een Little Hopper? 

De Little Hopper is een saucijzenbroodje. Maar niet zomaar een saucijzenbroodje, eentje op basis van Krekelvlees vulling. Het is dus een echte Krekelsaucijzenbroodje. De smaak van krekels is nootachtig en hartig. Krekels hebben een minimale impact op het mileu en bieden tegelijkertijd extreem veel voedingsstoffen. Krekels zitten vol eiwitten en vitamine B12. Little Hopper is een duurzaam product dat perfect paste in de Future Goods week van de Lidl.

Waarom dan krekelvlees?

Als het aan ons lag had iedereen al kennis gemaakt met krekelvlees. De voordelen zijn namelijk eindeloos! Lees hier over de 3 belangrijkste voordelen van de krekelsaucijzenbroodjes. 

  1. Goede voedingstoffen

We willen allemaal goed zorgen voor onszelf en de mensen om ons heen. Krekels bevatten alle eiwitbouwblokken die je nodig hebt en zijn van nature een bron van vitamine B12! De vulling van de saucijsjes is gedeeltelijk plantaardig. Hierdoor krijg je ook nog eens een dosis vezels binnen. 

  1. Future Proof

Onze aarde is ons dierbaar en we worden graag oud op een gezonde, veilige planeet. Krekels bieden een voedselbron die een minimale impact heeft op de aarde terwijl ze ons tegelijkertijd voeden. Het kweken van krekels is heel efficiënt, kan op groene reststromen, met minimaal land en watergebruik en zonder antibiotica. 

  1. Lekker! 

Zijn krekels lekker? Jazeker! Ze hebben een nootachtige en zoute smaak. Perfect voor een hartige snack of lunch. Daarom ook een krekelsaucijsje! Omdat we samen nog even moeten wennen aan het eten van krekels zijn ze in het herkenbare jasje gestoken van een saucijsje, met een bekende smaak. Lekker met een curry dip.

Wil je meer weten?

We zijn al een paar jaar bezig met de productie en ontwikkeling van toegankelijke insectenproducten die iedereen wil eten.

Little Hoppers waren in de zomer van 2020 te vinden in de schappen van de Lidl. Dit was voor ons dé manier om het grotere publiek in Nederland op een leuke manier kennis te laten maken met krekels. Wij geloven dat krekels verwerkt in producten die we al kennen – zoals een saucijzenbroodje – een stuk sneller op ons dagelijkse menu komen. Althans, zo eten we ze zelf het liefste en zien we doorgaans mensen er het meest van genieten!

De Krekerij zet zich in om krekels en sprinkhanen vóór 2030 onderdeel te laten worden van ons dagelijkse dieet. Dat doen we door ketenbreed te kijken naar de beste methodes om zo’n goed mogelijk krekel of sprinkhaan product te krijgen. Zo zijn we nauw betrokken bij de mensen die de dieren kweken en kunnen we advies geven over smaak en kwaliteit.

Met het Project: “de Hollandse Grasshopper dat is een echte topper” zetten we ons bijvoorbeeld in om te kijken hoe we veehouders die vanwege schaalvergroting of milieuregelgeving niet meer meekunnen een alternatief te bieden met Sprinkhanen Kweek. 

Join the krekelution!

Heb jij ook de saucijzenbroodjes al geproefd? Deze waren voor een korte periode alleen bij de Lidl verkrijgbaar. Maar niet getreurd, onze webshop staat vol met andere lekkerheden. Duurzaam, goed voor jou en planeet. Neem maar een kijkje! 💚

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *