De Krekelburger

De Krekelburger

De krekelburger bestaat voor 30% uit krekel. Verder is deze overheerlijke burger aangevuld met plantaardige producten. Wilt u de specifieke ingrediënten weten? Neem dan contact met ons op!

Het Krekelvlees heeft haar eigen natuurlijke nootachtige hartige smaak, de umami smaak komt hierbij ook sterk naar voren.

Het bereiden van de Krekelburger gaat snel en makkelijk. Dit kan zowel in de grillpan of in de oven/airfryer.

Hieronder staan enkele receptinspiraties maar daarbij zeggende staat onze Krekelburger open voor nieuwe culinaire hoogstanden en uitdagende smaak combinaties!

Heeft u nu een restaurant of bent u een cateraar? De Krekelburger geeft u gasten een unieke smaak beleving! Mocht u nu geïnteresseerd zijn in een van onze producten kijk dan hier even verder, neem daarbij contact met ons op zodat we de mogelijkheden persoonlijk en op maat kunnen bespreken!

Krekelburger Classic

Ingrediënten voor 2 personen
2 krekelburgers, ontdooid
2 brioche buns
2 gele uien gram taugee
1 teentje knoflook
2 avocado
sap + rasp van 1 citroen
rode peper
1 tomaat in ringen
4 bladen botersla
gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

Verhit olie in een pan. Snipper de knoflook, de rode peper en een 1/4 ui fijn en bak op laag vuur voor 5 min. Maak de avocado schoon en doe het vlees in een bakje met de inhoud van de pan, citroenrasp en sap en zout naar smaak. Prak dit tot een grove guacamole. Snijd de rest van de ui in ringen en bak ze in de pan op laag vuur tot ze carameliseren, zacht zijn en zoet smaken. Laat ze uitlekken. Bak eventueel kort de tomatenringen in de pan. Verhit nieuwe olie in de pan of op een grill en bak de burgers aan beide zijden 5-6 minuten bruin en krokant. Snijd de brioche buns open en grill de buns kort op het snijvlak. Maak vervolgends de broodjes op in deze volgorde: wat guacamole. gefrituurde uitjes, botersla, burger, tomaat, gebakken ui en de rest van de guacamole.

Krekelburger Classic
Krekelburger Aziatische

Bereidingswijze

Snijd de krekelburger in smalle reepjes. Verhit in een ruime pan het kokosvet en bak de burgerreepjes tot ze bruin en krokant zijn.
Verhit ondertussen olie in een aparte pan en pers de knoflook en gember erin uit. Roerbak de taugé hierin voor 1-2 minuten tot deze glazig worden en voeg een scheutje sojasaus toe.
Rooster sesamzaadjes. Snijd de burger buns open en smeer de humus op beide zijden van de burger buns. Beleg de onderkant van de buns van onder naar boven met de taugé mix, krekelburgerreepjes, paksoi, lente ui, sesamzaadjes en de bovenkant van de bun, en voilá.

De krekelburger in Aziatische sferen

Ingrediënten voor 4 personen

4 krekelburgers
4 hamburger buns
4 el humus
100 gram taugé
1 teentje knoflook
1 duimgroot stukje gember
1 lente ui in smalle ringetjes
200 gram paksoi in reepjes
4 el sesamzaadjes
2 el kokosvet
1 el olie
sojasaus

Krekelburger met Libanees platbrood

Ingrediënten voor 2 personen
2 Krekelburgers
2 Libanese platbroden
2 el gember-chutney
200 gram eikenbladsla
100 gram bloemkool
2 el blanke hazelnoten
1-2 tl kerriepoeder
15 gram olie/boter
15 gram bloem
200 ml (plantaardige) melk
zout & peper

Bereidingswijze

Verhit de olie/boter in een pan en bak hierin de bloem en het kerriepoeder kort, laat de bloem niet verkleuren. Voeg al roerende de melk toe en roer tot er een dikke saus ontstaat. Voeg peper en zout toe naar smaak. Haal van het vuur. Rasp de bloemkool met een grove rasp. Maak de sla aan met wat olie en peper en zout naar smaak. Rooster de hazelnoten in een koekenpan en hak ze grof. Gebruik de pan om wat olie te verhitten en de krekelburger aan beide zijden 4-5 minuten bruin te bakken. Grill het platbrood en maak de broden op in deze volgorde: kerriesaus, sla, burger, chutney, bloemkoolrasp, hazelnoten, sla en eventueel nog wat kerriesaus.

Krekelburger Libanees platbrood

Kokkerellen met de Krekelburger

Naast de befaamde drie bovenstaande recepten is er natuurlijk nog veel meer te doen met de Krekelburger. Zie hier een lijst met nog wat meer voorbeelden wat je met de Krekelburger kan gaan doen!

  • Brioche brood, mierikswortelspread met roomkaas naturel, schijfjes oven gegaarde rode biet, gebakken ui, pompoenpitten geroosterd, rucola, kappertjes.
  • Zuurdesembrood spelt, tahin, zuurkool, gekarameliseerde ui, reepjes oven gegaarde knolselderij, truffel en wortel (in olie), alfalfa (pittig).
  • Witte desem bagel, pesto, gemengde sla, zongedroogde tomaat (natte variant), bieslook cream cheese, kappertjes.
  • Burger bun, zonnebloemolie crème, chili en limoen mayo, kimchi, verse mizuna sla, geserveerd met mais en paprika salade on the side.
  • Platbrood uit steenoven, gemberchutney, (eiken)bladsla, dunne plakjes rauwe bloemkool, blanke hazelnoot, kerriesausje
  • Naan brood, hummus (naturel), taugé geroerbakt met knoflook en gember, sojasaus, lente ui, paksoi blad, sesamzaadjes geroosterd.

Heb jij nu nog een ander idee, wil jij de Krekelburger bij jou op de kaart of heb je een andere vraag neem dan contact met ons op

Krekelburger Deluxe

Creatief met de krekelburger

De Krekelburger leent zich eigenlijk voor creativiteit, dit kan door middel van uitdagende recepten en smaak combinaties. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de vorm aan te passen en op die manier een andere recept op de kaart te zetten. Zie hier ook een aantal voorbeelden van creativiteit met de Krekelburger:

  • Krekelshoarma: Snijd de krekelburger in reepjes en grill/bak deze. Combineer met een pita broodje, homemade kimchi of pittige tomatensalsa, oven gegaarde zoete aardappel en pastinaak (met olijfolie), en salade met groene groenten.
  • Taco’s of nacho’s met krekelgehakt of reepjes. Garneer met tomatensalsa, room en koriander. Breid uit met: witte bonen, aardappel, hete saus, pinda, ui en groentes naar keuze en serveer in Mexicaanse stijl.

Zijn er nog andere ideeën over de vorm, grote of producten van krekels voel je vrij en neem contact met ons op! Dat kan hier via de contact pagina daarnaast kan bellen natuurlijk ook!

Nog meer weten van de Krekelburger? Chef Thieme ging aan de slag met onze producten en deelt zijn kijk in een leuk artikel. Hier vindt je ook nog meer recepten en goeie tips!

©2018 Grab ’em bij de cricket

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!