Krekancini

Krekancini

  • Het bereiden van de Krekancini gaat snel, een paar minuten in de frituurpan.
  • De Krekancini is lekker met bijvoorbeeld een biertje.
  • Nieuwsgierig? Vraag een chef-pakket aan!
  • Hieronder staan voorbeelden voor een leuke Krekancini borrelplank.
Krokante krekelballetjes receptkaartje
Borrelplank krokante krekelballetjes

De naam Krekancini komt van arancini, vrij vertaald naar klein oranje balletje. Dit krokante krekel falafel balletje kan veelzijdig ingezet worden en leent zich voor diverse gerechten, variërend van amuse, onderdeel van een borrelplank, pitabroodje of als topping op een rijke salade. Smakelijke ideeën die fabuleuze chefs met de krekancini hebben bereid:

  • Als amuse op een bedje van koolsalade met pittige sriracha saus.
  • Couscous salade met gegrilde paprika, verse knoflooksaus, Krekancini, getopt met rucola.
  • Gevulde wrap met spinazie, roomkaas met verse kruiden, rode ui, gegrilde little gem en gember chutney.
  • Naan brood met fijngesneden rode kool, spinazie, gegrilde ui en kerrie mayonaise.

Borrelplank sausjes

  • Sriracha (gember) / Kerrie / Citroen mayonaise,
  • Tzatziki met dille
  • Licht pittige en zoet-zure dim-sum sausjes.

Kort gezegd: alles behalve mosterd.

Krekancini recept

©2018 Grab ’em bij de cricket

Neem contact op

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!