De Krekerij

Jouw
impact

Maak het verschil

Met een groeiende bevolking en stijgende welvaart zal de wereldwijde vraag naar vlees- en zuivelproducten naar verwachting de komende decennia omhoogschieten. Op dit moment is het aanbod van eiwitten in de wereld ongelijk verdeeld. Zowel in de eiwitproductie als in de consumptie is een verschuiving nodig. Om voldoende eiwitten te produceren zonder de aarde uit te putten, is een meer divers aanbod van eiwitten voor voer en voedsel nodig. Eiwitten afkomstig van planten, microben en insecten kunnen bijdragen aan een gezond voedingspatroon dat milieuvriendelijk is.

duurzame hopper burger

Onze krekels en sprinkhanen groeien lekker op reststromen van de landbouw. Zo voeren onze boeren bijvoorbeeld broccoliblad. Hier zitten veel goeie nutriënten in en helpt met het verminderen van voedselverspilling.

ml water per 90 gram burger

Gram CO2-eq per 90 gram burger

gebruik cm2 land per jaar

Onze krekels en sprinkhanen groeien lekker op reststromen van de landbouw. Zo voeren onze boeren bijvoorbeeld broccoliblad. Hier zitten veel goeie nutriënten in en helpt met het verminderen van voedselverspilling. Omdat krekels en sprinkhanen koudbloedig zijn, gebruiken zij geen energie om hun lichaam warm te houden. Alle energie van het voer wordt direct omgezet in groei. Hierdoor hebben krekels 85% minder voer nodig om 1kg eiwitten te produceren dan rund.

Voedingswaarde
van vlees en alternatieven

Vleesproducten zijn een goede bron van eiwitten. Waarom stappen mensen dan over op alternatieven? Daar kunnen verschillende redenen voor zijn: sommige mensen willen minder vlees eten vanwege gezondheidsredenen, anderen weer om hun foodprint te verlagen. Wat je reden ook is, hieronder kun je de voedingswaarden vergelijken van drie veelgekochte vleesproducten en alternatieven.

Hopper burger

per 100 gr

kcal
vet
koolhydraten
eiwit
zout

219
10
9,9
15,2
1,32

Koolhydraten geeft het lichaam energie. Het us de belangrijkste brandstof voor de hersenen en zenuwstelsel

beyond meat burger

beyond meat burger

per 100 gr

kcal
vet
koolhydraten
eiwit
zout
252
19
3,5
17
0,8
Eiwit is goed voor de groei, opbouw en herstel van spier- en weefselcellen.

rund burger AH

ah burger

per 100 gr

kcal
vet
koolhydraten
eiwit
zout

281
22
2,6
18
1,23

Meer zout verhoogt de bloeddroek. Dit kan leiden tot gezondheodsrisico’s zoals hart- en vaatziekten

mini
milieu-impact

cupje water

Slechts 30 ml water is gebruikt voor 1 Hopper Burger. Ter vergelijking: bij rundvlees is dat 174 liter.

vrijwel geen CO2 uitstoot

Slechts 50 gram CO2 uitstoot. Voor dezelfde hoeveelheid rundvlees is de uitstoot 2,9kg

Groene reststromen

Onze kwekers maken gebruik van groene reststromen zoals brocolli blad. Lekker circulair.

Geen pesticiden

Er worden geen antibiotica of pesticiden gebruikt bij de kweek: dat is niet nodig en daar kunnen de krekeltjes niet tegen.

0,2 m2 land

Wist je dat voor de Hopper Burgers 14x keer minder land nodig hebt dan voor rundvlees burgers.

sharing is caring
more indept news, inspiration and facts