Insecten eten?! Onze missie

Wij geloven in een wereld met een future proof voedselsysteem, waar lekker eten en gezondheid voor iedereen samenkomt.

We hebben een doel

Het begin

Tijdens een TED-talk, waarin alle voordelen van insecten eten uit de doeken werd gedaan, raakte Sander compleet overtuigd. Eetbare insecten gebruiken weinig grondstoffen, hebben geen antibiotica nodig om gekweekt te worden, stoten nauwelijks broeikasgassen uit en zijn hoog in eiwitten en nutriënten. Een fenomenale bron voor een nieuw voedselsysteem! De wereld was gered. Tot hij een gevriesdroogd exemplaar in zijn mond stak, waar zijn brein bar weinig gelukshormonen van produceerde. De voordelen bleven echter wel in zijn hoofd hangen en daarom deelde hij dit een paar dagen later met een goeie vriend en fervent krachtsporter, die ook verrast was over de hoge voedingswaarde van eetbare insecten. Duurzaam, voedzaam en efficiënt te kweken. Wat als wij er nou wat lekkers en toegankelijks van maken, een echt vleesproduct van krekels en sprinkhanen wat iedereen wel wil eten? De handen sloegen ineen, de eerste test vraag was geformuleerd en dit moment markeerde het begin van hun krekelrijke avontuur.

Al snel bleek een burger op basis van krekels aan te slaan. Het verwerken van de dieren in producten die mensen al kennen, verlaagt de drempel om het te proberen. Met steeds meer mensen die de Krekelburger hebben geproefd, groeit het enthousiasme en daarmee de krevolutie!

Producen van sprinkhanen of krekels kopen? Klik op de knop hieronder!

De Krekerij team bij een proeverij

De missie

Met een sterk jong team en een heldere visie staan we paraat de perceptie op het eten van krekels en sprinkhanen in Nederland met een goede dosis joie de vivre om te gooien. 

We ontwikkelen nieuwe producten die binnen onze eetcultuur passen, future proof en voedingsrijk zijn. Missie? In 2030 eet elke Nederlander wekelijks vlees gemaakt van krekels en sprinkhanen!

Future proof:
insecten eten

Wereldwijd is er een zoektocht naar hoogwaardige en duurzame eiwitbronnen, die zonder ons milieu te belasten een groeiende bevolking kunnen voeden. Eetbare insecten, zoals krekels en sprinkhanen bieden hiervoor een perfecte oplossing.

Bij het kweken van deze dieren wordt maar heel weinig water, land en voer gebruikt. Hierdoor heeft het een lage impact op het milieu. Ook zitten ze van nature bomvol met vitamines en mineralen, zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Alles wat we nodig hebben dus!

Het team

Sander Peltenburg

Sander houdt van krekels

Ashwien Bisnajak

Ashwien houdt van shoarma

Jasmijn de Vries

Jasmijn eet alles, als het maar lekker is

Kamil Bas

Onze balletjes man

Pieter Bos

Ik spring graag door het bos

Saskia Leopold

Onze ento-vegetariër

Nieuwsgierig naar hoppin’ good food?

Ontdek spraakmakend lekkere vleesproducten van de toekomst, maar dan nu!