artikel misset horeca insectenburger

10 foodtrends voor het najaar: van insectenburger tot duurzame rijst

Door Marjan Prummel, hoofdredacteur Misset Horeca. 40 exposanten presenteerden hun innovaties op maandag 27 september tijdens de Culiperslunch 2021 aan de pers. Producten, gerechten, kookboeken, drank, cocktails, wijn en campagnes op gebied van duurzaamheid kregen een podium, waarbij vegan en vegetarisch een hoofdrol speelden.

1. Insecten op de menukaart

Sander Peltenburg bouwt met De Krekerij mee aan de duurzame eiwittransitie. Toen hij voor het eerst hoorde over de voordelen van eetbare insecten was hij al snel overtuigd. ‘Ze gebruiken weinig grondstoffen, hebben geen antibiotica nodig om gekweekt te worden, hebben een minimale uitstoot van broeikasgassen en maximale voedingswaarde. Een uitermate potente eiwitbron voor een nieuw en duurzaam voedselsysteem.’

De gedachte was om insecten om te toveren tot malse burgers, balletjes en shoarma om het zo toegankelijk te maken. De Krekerij maakt van rauwe eetbare insecten, duurzaam insectenvlees. In hun eigen FSSC22000 gecertificeerde productielocatie maakt De Krekerij ambachtelijke burgers, balletjes, shoarma, (roer)bak stukjes en hartige to go-snacks.

Voor het vervolg, lees meer op Misset Horeca.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *