hollandse grasshopper is een echte topper

De Hollandse grasshopper is een echte topper

De Hollandse Sprinkhaan

Het eten van insecten wordt vaak gezien als een gezonde en duurzame bron van eiwitten. Wereldwijd wordt de Sprinkhaan gezien als een echte delicatesse. In Mexico vliegen de beroemde chapulines als warme broodjes over de toonbank. In Nederland zijn deze diertjes alleen nog niet echt bekend. Doodzonde want ze hebben een unieke nootachtig, hartige smaak. Sprinkhanen kunnen daarnaast gekweekt worden in de stallen van traditionele veehouders die door schaalvergroting en druk van milieuregelgeving in de problemen komen. Met die uitgangspunten zetten we in op een nieuw culinaire traditie in de Hollandse polder. Een nieuw vleesproduct met een kleine druk op het milieu voor de bewuste vleeseter of flexitariër. Naast “de Hollandse garnaal, dat is de lekkerste van allemaal!” is het straks ook “de Hollandse grasshopper, dat is een echte topper!”.

Staat van het Klimaat

De Hollandse grasshopper heeft de eerste bekendheid verworven. Tijdens het televisieprogamma de ‘Staat van het Klimaat’ worden de voordelen en de culinaire mogelijkheden van de dieren getoond. JOYBugs laat zien in de nieuwe boeren stal zien hoe de sprinkhanen worden gekweekt en sterrenchef Joris Bijdendijk gaat aan de slag met de unieke nootachtig, hartige smaak van de Hollandse sprinkhaan! Het item vanaf 11:00

Sprinkhaan eten

De Krekerij is actief bezig met het maken van vleesproducten van krekels en sprinkhanen. Met de Hollandse sprinkhaan wordt gewerkt aan verschillende smakelijke producten. Heb jij interesse in de Hollandse sprinkhaan voor: 

  • Het eten van sprinkhanen tijdens een evenement
  • Sprinkhanen als onderdeel van een gerecht in je restaurant
  • Of wil je meer weten over het kweken van sprinkhanen

Neem dan contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *