Boeren & Buren zorgt ervoor dat krekel producten voor een eerlijke prijs te verkrijgen zijn!

Direct kopen van de boer? Dit klinkt heel eenvoudig maar deze taak is moeilijker dan je zou denken. De oplossing hiervoor: Boeren & Buren! Een innovatief concept waarbij je dus direct koopt van de boer voor een eerlijke prijs. Boeren & Buren is een voordeel voor alle boeren. Hieronder lees je waarom en hoe het precies werkt!

Wat doet Boeren & Buren
De eerste ‘Buurderij’ ontstond in Frankrijk en in december 2016 wordt de eerste Buurderij in Nederland geopend. Momenteel telt het hele netwerk in Europa meer dan 1.500 ‘Buurderijen’. Boeren & Buren is opgericht om de lokale landbouw te ondersteunen en een transitie naar duurzame landbouw te bevorderen. Via de website kunnen consumenten rechtstreeks van Boeren en ambachtelijke producten kopen, dit allemaal voor een eerlijke prijs! Boeren & Buren is een kort ketennetwerk. Ze vinden het belangrijk dat alles fair blijft dit is ook hun prioriteit. Maar liefst 80% van de prijs gaat naar de boer, terwijl dit bij de reguliere groothandel vaak maar 6% is! Een wereld van verschil dus. De afhaalpunten van Boeren & Buren worden Buurderijen genoemd. Dit zijn verzamelpunten voor de lokale boeren en producenten, hier kan je al je producten ophalen en soms zelf ook laten leveren bij je eigen huis!  

 

Rechtstreeks & lokaal
Waarom moeten producten 5 keer de aarde rond voordat het op ons bord terechtkomt? Dit zorgt allemaal voor meer CO2 uitstoot, dit is namelijk allemaal niet nodig. Wijn uit Zuid-Afrika? Appels uit Chili? Nee Boeren & Buren gaan het liefst lokaal, dit is niet alleen goed voor het klimaat maar ook nog een lekker en extra vers! De gemiddelde afstand die de producten van de boeren uit het netwerk van Boeren & Buren bedraagt is maar 20 kilometer!  Op de Buurderij koop je rechtstreeks van de boer. Op elke Buurderij vind je een lokaal aanbod van groenten, seizoensfruit, ambachtelijke brood, zuivelproducten, vleeswaren en je raadt het misschien al, de producten van De Krekerij!

De Krekerij is ook verkrijgbaar bij Boeren & Buren
Boeren & Buren werkt samen met De Krekerij. Op de site van Boeren & Buren zijn veel lekkere producten van De Krekerij te vinden, deze zijn: Buffalo Shoarma, Hopper Burger, Hopper Gehaktballetjes en Pulled Sprinkhaanstuckjes. Verder heeft Boeren & Buren een breed en uniek assortiment en zijn er maar liefst 8 verschillende locaties in Nederland die de producten van De Krekerij verkopen.

Vrijheid en diversiteit
Op de Buurderij bestel je wat je wilt, wanneer je wilt, waar je wilt. Dit is een groot voordeel omdat je geen verplichtingen hebt en je zit niet vast aan een abonnement. Tegenwoordig hebben zij zelf ook een superhandig app hiervoor! De Buurderijen zitten op de meest unieke plekken. Zo zijn ze te vinden in cultuurcentra, woon- en zorgcentra, jeugdhuizen, scholen een station of zelfs een kerk! Kom een langs, proef en maak kennis met de boeren zelf! Alle verkooppunten van Boeren & Buren die de producten verkopen van De Krekerij zijn te vinden op de store locator!  

Inspiratie nodig voor koken met onze producten? Bekijk eens onze recepten pagina en laat jezelf inspireren!

 

===========

Update 29/07/2022 – Producten van De Krekerij zijn inmiddels niet meer te koop bij de verkooppunten van Boeren & Buren. Kijk voor de meest actuele lijst op de store locator.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *