Waar zijn wij mee bezig

Wij geloven in een wereld met een future proof voedselsysteem, waar lekker eten en gezondheid voor iedereen samenkomt.

We hebben iets te vertellen

Het Blog

duurzaam
De Krekerij
Kevin Wiśniewski

Hoe duurzaam is een krekel burger?

Alleen al vleesconsumptie is verantwoordelijk voor 40 procent van de broeikasgassen die vrijkomen bij productie van het voedsel van de gemiddelde Nederlander.
Een duurzame alternatief met veel minder uitstoot, minder waterverbruik en minder land? Het antwoord: krekels.

Lees verder »
burger met eu sterren
De Krekerij
Kevin Wiśniewski

Meelwormen, sprinkhanen en krekels goedgekeurd als voeding in Europa

Voedingsmiddelen binnen Europa zijn streng gereguleerd om er voor te zorgen dat al het eten en drinken dat koopt veilig is voor consumptie. Nieuwe voedingsproducten zoals insecten moeten zelfs aan extra strenge regels voldoen. Momenteel zijn er maar drie insecten die zijn goedgekeurd door de Europese Unie, toch vind je producten in de schappen met andere insecten. Hoe zit dat eigenlijk?

Lees verder »
klokhuis opnames bij De Krekerij
De Krekerij
Sander Peltenburg

Insecten eten – Het Klokhuis

Het Klokhuis is op onderzoek uitgegaan hoe we in Nederland insecten kunnen eten. Het eten van insecten is namelijk erg gezond, ze hebben een erg lekkere hartige nootachtige smaak én zijn heel duurzaam te kweken. Lekker dus voor jezelf en voor de wereld om je heen!

Lees verder »
De Krekerij
Kevin Wiśniewski

Hoe gezond is het eigenlijk om krekels en sprinkhanen te eten?

Je eigen gezondheid, wat is er nou belangrijker dan dat? De afgelopen jaar was er weer erg veel discussie over gezondheid. Wat is nou precies goed voor je? Een appel of een burger? En ga zo maar door. En eigenlijk is gezondheid meer dan gezond eten, maar dat is wel waar we bij De Krekerij wel wat van af weten. 🙂

Lees verder »
Future Goods week en Little Hoppers
Samenwerkingen
Ashwien

Little Hoppers tijdens de Future Goods week

In de zomer van 2020 was er bij supermarktketen Lidl de ‘Future Goods’ week. Ook startup De Krekerij kreeg een plekje: in juni en juli 2020 waren namelijk The Little Hoppers verkrijgbaar in 428 Lidl supermarkten door heel Nederland.

Lees verder »